Z-Mastercooks

 

Logo Z-Mastercooks

Z-Mastercooks op Kanaal Z

Dit najaar kon u op Kanaal Z genieten van de tiendelige reeks Z-Mastercooks. In dit culinaire programma maakt u kennis met de gang van zaken in een toprestaurant. De beste koks van ons land tonen de Belgische gastronomie en haar ingrediënten en demonstreren hun kookkunsten.

Z-Mastercooks

In deze samenwerking met The Mastercooks of Belgium staat wekelijks een bekende topchef centraal. Zo passeren naast Mastercooks-voorzitter Frank Fol ook chef-koks als Peter Goossens, Lionel Rigolet, Bart Desmidt en Johan Segers de revue. Al die mastercooks maken deel uit van een federatie met maar liefst 150 leden, zowel sterrenchefs als koks met een vermelding in de prestigieuze restaurantgids Gault-Millau. 

Deze mastercooks vertellen meer over hun restaurant, delen hun visie op koken en op zakendoen, en geven tips voor de jonge generatie beloftevolle koks. Hoe kan je als chef een succesvol ondernemer worden? Op welke manier blaas je de zakenlunch nieuw leven in? Hoe pak je de communicatie rond je onderneming aan? Van welke sociale mediakanalen maak je het best gebruik?

Verder brengen deze gerenommeerde koks een bezoek bij lokale leveranciers of producenten. Zo tonen ze het belang van een goed basisproduct en kan de kijker kennismaken met de man of vrouw achter dat product.

In elke aflevering wordt ook een heerlijk gerecht klaargemaakt in een keuken ingericht met AEG-toestellen. Hieronder vindt u een overzicht van de recepten terug. U kunt elk recept online bekijken en de ingrediënten en de bereidingswijze raadplegen. Zo kunt u deze originele gerechten zelf een keer uitproberen.