Zuurkool met Viognier&tongschar_FrankFol

Zuurkool met viognier, broccoli & boterbonen, rookworst en gestoomde tongschar

door Frank Fol

Ingrediënten

(voor 4 personen)

 

4 grote filets tongscharfilet (zonder vel en graten)

½ Ardeense rookworst

120 gr in stukjes gesneden broccoli

200 gr gaargekookte zuurkool (met spek, look, geutje witte wijn, tijmtakje, laurierblaadje, jeneverbesjes, peper en zout) (convenience, glas, blik of diepvries)

120 gr broccoli voor saus (vers of diepvries)

120 gr boterbonen (vers, convenience of diepvries)

boter

gehakte kruiden (dragon, peterselie, bieslook) (vers, convenience of diepvries)

olijfolie, peper en zout

wijn: Viognier - Le Grand Noir - Pays d'Oc

Bereiding

De zuurkool uitpersen, hakken en opwarmen met wat olijfolie. Kruiding controleren. Jus bewaren.

Stuk rookworst in staafjes snijden en licht bruin bakken in geutje olijfolie.

Broccoli en boterbonen 8 minuten stomen zodat ze nog krokant gaar zijn. Vervolgens deze toevoegen aan de zuurkool.

Een deel van de jus van de zuurkool opwarmen en mixen met wat verse kruiden, 120 gr gestoomde broccoli en een geut olijfolie tot we een smeuïg sausje bekomen. Goed kruiden.

De tongscharfilets plooien en gaar stomen.

De zuurkool mix over de borden verdelen. De tongschar centraal op de zuurkool plaatsen. Oversausen met een stevige eetlepel saus, boterbonen over de zuurkool verdelen, alsook de in staafjes gesneden en gebakken rookworst.