ComboHobs

Kookplaten met afzuiging

Kookplaat met afzuiging voor raam

Voordelen van inductie met geïntegreerde afzuiging

Een AEG ComboHob maakt jouw leven een stuk eenvoudiger vanwege het gebruiksgemak en de installatie. Zo hoef je niet langer een dampkap aan de muur of het plafond te hangen. De kookplaat met afzuiging van AEG heeft een minimalistisch design en vloeit moeiteloos samen met de rest van jouw keuken. Het resultaat? Vrijheid in jouw keukenontwerp, onbelemmerd door de installatie van een traditionele en omvangrijke dampkap. De dampkap zit immers in je werkblad. Ideaal voor de liefhebber van een moderne en strakke keuken. Jouw keuken, jouw stijl. Daarnaast worden kookdampen sneller opgezogen omdat de afzuiging gelijk naast jouw potten en pannen plaatsvindt.

ComboHob handige oplossing voor meerdere keukenopstellingen

 • Vrouw kookt aan een raam
  Kookplaat voor het raam

    

 • vrouw kookt in U-vormige keuken
  U-vormige keuken

    

 • Vrouw kookt aan kookeiland
  Kookeiland

    

Hoe werkt een ComboHob kookplaat met afzuiging?

Als je een AEG ComboHob gebruikt, is het belangrijk dat je weet hoe dit systeem werkt.

 • Omdat de afzuiging vlak naast de potten en pannen plaatsvindt, worden de kookdampen sneller naar beneden afgezogen.
 • Hierdoor ben je direct verlost van alle onaangename geurtjes, kookdampen en vetdeeltjes.
 • De motor van het afzuigsysteem in de kookplaat zit onder de kookplaat zelf, waardoor je alleen daar ruimte nodig hebt.
 • De ComboHob is zo ontworpen dat de gezuiverde lucht achter de kasten vrij kan circuleren. Indien de gezuiverde lucht elders afgevoerd moet worden, kan gebruik gemaakt worden van een extra buizenset.

Welke verschillende opties heeft de AEG ComboHob?

AEG kookplaat met afzuiging

Een afzuigsysteem in de kookplaat biedt tal van voordelen. In het bijzonder zijn er twee opties die de ComboHob een onmisbaar onderdeel maken van jouw moderne keuken: de twee-in-een filter en de breeze-functie.

Twee-in-een filter
Enkel bij recirculatie. De twee-in-een filter combineert een koolstof- en vetfilter. Deze verwijdert zowel vetdeeltjes als ongewenste geuren. Het onderhouden van de filter is erg gemakkelijk.

Breeze-functie
Voor het geruisloos verwijderen van ongewenste geuren. Klaar met koken? Dan geniet je van je maaltijd terwijl de ComboHob de lucht in de keuken op stille wijze reinigt.

Inductiekookplaat en dampkap in één ontwerp

Een AEG ComboHob combineert een efficiënte inductiekookplaat en een geïntegreerde dampkap in één ontwerp. De kookplaat is geschikt om op te koken terwijl de dampkap gebruikt wordt om de kookdampen af te zuigen. Voor elk van deze onderdelen moet je keuzes maken, om zo tot je ideale AEG ComboHob te komen.

 • kookplaat met afzuiging
  Inductiekookplaat

  Voor de kookplaat kan je kiezen tussen twee verschillende modellen: met FlexiBridge functie of met dubbele Bridge functie, elk met andere unieke eigenschappen en voordelen.

 • Kookplaat met afzuiging
  Geïntegreerde dampkap

  Voor de geïntegreerde dampkap kan je kiezen tussen twee opties: afvoer of recirculatie van lucht. De optie met afvoer blaast de lucht die ontstaat tijdens het koken uit de woning. In recirculatiemodus blijft de kooklucht binnen de woning. De koolstoffilter vangt hier alle geurtjes op. Recirculatie is tevens de meest energiebesparende luchtcirculatieoptie.

ComboHob met dubbele FlexiBridge functie

Deze ComboHob is geschikt voor het verbinden van maar liefst vier segmenten op jouw kookplaat. Zo profiteer je van meer flexibiliteit. Deze uitvoering komt ook met wifi. Met de handige My AEG kitchen-app heb je toegang tot duidelijke handleidingen en ontvang je meldingen van de slimme dampkap direct op je smartphone.

Bekijk de ComboHob met dubbele FlexiBridge

ComboHob met dubbele Bridge functie

Bij deze ComboHob kan je twee kooksegmenten met elkaar verbinden. Deze standaardopzet is perfect voor kleinere keukens, waarin je efficiënter wil koken. 

Bekijk alle ComboHobs met dubbele Bridge
filters ComboHob in de vaatwasser

Praktische tips voor je nieuwe ComboHob

Met de ComboHob kookplaat met FlexiBridge- of Bridgefunctie kan je kookzones samenvoegen tot een groter kookoppervlak. Daarnaast bevatten ze beiden nog enkele belangrijke functies die koken makkelijker maken.
Ontdek alles over het gebruik van je kookplaat met afzuiging

In je ComboHob zit een vetfilter of een handige 2-in-1 filter. Om de afzuiging optimaal te laten werken is het belangrijk regelmatig de filter schoon te maken.
Lees hier hoe je de filter van je ComboHob kookplaat reinigt